Balende Cerny maakt hattrick: "Wil in Ajax 1 spelen"

20 augustus 2016, 13:09

"Ik zit momenteel niet helemaal lekker in mijn vel", zei Vaclav Cerny vrijdagavond kort na de met 5-2 gewonnen Jupiler League-wedstrijd tegen FC Den Bosch. De jonge buitenspeler had in de wedstrijd van Jong Ajax een hattrick gemaakt, maar is momenteel niet tevreden in Amsterdam. Hij wil namelijk in het eerste elftal spelen en liever niet in de beloftenploeg.

"Ik heb altijd goals en assists nodig, maar nu extra. Ik zit momenteel niet helemaal lekker in mijn vel. Dit zou wel eens een goede impuls kunnen zijn", was zijn reactie op Ajax.nl. Trainer Peter Bosz had zich vrijdagmiddag nog afgevraagd of Cerny zou 'vechten of vluchten', omdat hij niet aan spelen toekomt in het eerste. "Ik denk dat ik het antwoord wel heb gegeven", zegt Cerny. "Eerlijk gezegd had ik dit niet gelezen of gehoord. Jij bent de eerste die het mij vertelt. Daarom is het misschien nog wel mooier, ondanks dat ik het niet wist, dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld."

Cerny is blij met zijn hattrick, maar vertoont zijn kunsten liever in de ArenA dan op de Toekomst. "Natuurlijk zit ik liever bij Ajax 1, dat is duidelijk. Maar als dat niet kan, wil ik mezelf bij Jong laten zien. Als ik positief kijk, heb ik negentig minuten gespeeld op een goed niveau als de Jupiler League. Het is opnieuw gelukt mezelf te laten zien. Daarmee wil ik de trainers tonen dat ik in Ajax 1 wil spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen