Ronaldinho hoopt op doelpuntenfestijn

Ger
17 mei 2006, 19:59

De 4-0 overwinning van Sevilla in de UEFA Cup-finale heeft Ronaldinho inspiratie gegeven. De Braziliaanse steraanvaller van Barcelona wil tegen Arsenal in de eindstrijd van de Champions League zorgen voor een soortgelijke zege. "Mijn doel is helder: veel goals scoren."

"Normaal gesproken vallen in finaleduels niet veel doelpunten", vertelt de 26-jarige Ronaldinho aan de website van de UEFA. "Wij gaan daar verandering in brengen en zullen net zo vaak scoren als Sevilla in de UEFA Cup-finale. Zij maakten vier treffers en dat had niemand verwacht. Zo blijkt maar eens dat een finale onvoorspelbaar kan zijn."

Volgens de Braziliaan zal de strijd tussen Barcelona en Arsenal op het middenveld worden beslist. "Arsenal heeft Fabregas, Gilberto en Hleb en wij hebben Deco, Edmilson en Iniesta. Het middenveld is altijd cruciaal en tijdens deze wedstrijd zal dat niet anders zijn. Arsenal heeft een fantastisch team en ze spelen goed voetbal. Ze hebben ook nog Henry, Ljunberg en Pires, waardoor het lastig zal zijn om ze te verslaan."

Ronaldinho gaat verder: "De finale tegen Arsenal is moeilijker dan de duels tegen Chelsea. In die fase van het toernooi had je nog een tweede wedstrijd om zaken recht te zetten. Nu is er geen ruimte meer voor fouten. Arsenal heeft al in tien Europese duels geen goal tegen gekregen. Dat record geeft aan hoe goed de ploeg is. Toch zijn wij de favorieten omdat we in iedere wedstrijd veel kansen creëren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen