Jahanbakhsh bezorgt AZ late zege in Utrecht

21 augustus 2016, 16:35

AZ heeft de overtuigende overwinning bij Vojvodina voor de Europa League een goed vervolg gegeven in de Eredivisie. Op bezoek bij FC Utrecht wonnen de Alkmaarders op effectieve wijze (1-2). De voorsprong werd eerst nog ongedaan gemaakt door de thuisploeg, maar in de slotfase sloeg AZ opnieuw toe.

In de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen voor FC Utrecht kwam meteen PSV op bezoek. Toch leek het niet onder de indruk van de landskampioen. De aanwezige supporters kregen waar voor hun geld, ze zagen strijd en bij vlagen uitstekend voetbal. Uiteindelijk trokken de Eindhovenaren aan het langste eind, maar de mannen van Erik ten Hag lieten genoeg moois zien. Een nederlaag zonder vieze nasmaak.

In het tweede thuisduel in de Domstad kwam AZ op bezoek, opnieuw een sterke tegenstander. Je zou verwachten dat FC Utrecht weer alles in de strijd zou gooien voor een goed resultaat, maar het was geen schim van de ploeg die het PSV zo lastig maakte. Er ging te veel fout. Sebastien Haller liet de bal een paar keer van zijn voet stuiteren, terwijl aanvoerder Willem Janssen de boel niet goed kon aansturen.

Toch herpakte FC Utrecht zich uitstekend. Vlak na de theepauze kwam het op gelijke hoogte in eigen huis via Patrick Joosten, die zich dankzij het vertrek van Bart Ramselaar weer eens mocht bewijzen in de basiself. Hij schoot de bal overtuigend tegen de touwen vanaf zo'n 20 meter. Met het inbrengen van huurling Richairo Zivkovic zorgde de thuisploeg voor wat meer dreiging en kreeg Sergio Rochet het iets lastiger.

Maar de beste kansen waren voor het effectieve AZ. De bezoekers kwamen tien minuten voor tijd opnieuw op voorsprong na een snelle tegenstoot. Invaller Wout Weghorst, die Fred Friday in de basis zag beginnen, kon de bal met wat geluk terugleggen en Alireza Jahanbakhsh schoot raak in de hoek (1-2).

Achterin, aan de andere kant, werd smaakmaker Sebastien Haller goed bewaakt door Ron Vlaar en Rens van Eijden, waardoor AZ de punten veilig kon stellen. FC Utrecht wacht nog op zijn eerste zege van het seizoen.

[photo,100146,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen