VVV-Venlo lijdt eerste nederlaag, drie koplopers

22 augustus 2016, 22:12   Bijgewerkt: 22 augustus 2016, 22:38

VVV-Venlo is voor de eerste keer dit seizoen tegen puntenverlies aangelopen in de Jupiler League. De Limburgers verloren maandag, in de vierde speelronde, in de eigen Koel met 2-1 van Jong PSV. De Eindhovenaren nemen daardoor, samen met FC Volendam en Jong Ajax, de koppositie over van VVV.

Clint Leemans bracht VVV in de 33ste minuut nog wel op voorsprong, maar Jong PSV herstelde tien minuten later via Sam Lammers het evenwicht. Ralf Seuntjens had drie minuten na de doelwissel een uitstekende kans om de Venlose ploeg weer aan de leiding te brengen, maar hij miste een strafschop. Vijf minuten daarna werd het nog vervelender voor VVV, toen doelpuntmaker Leemans zijn tweede gele kaart incasseerde. Jong PSV drukte de man-meer-situatie zeven minuten voor tijd uit in de 1-2 van Jordy de Wijs.

VVV zakte naar plek vier. Het heeft net als NAC Breda negen punten uit vier duels. De Brabantse positiegenoot zegevierde met 2-1 bij FC Dordrecht. Gino Demon ontpopte zich met een doelpunt in de 58ste minuut tot matchwinner aan de Krommedijk. Cyriel Dessers had NAC in de 25ste minuut voor de eerste keer aan de leiding gebracht, Ricky van Haaren maakte in de 54ste minuut gelijk namens FC Dordrecht.

Met zes punten staan ook FC Eindhoven en RKC Waalwijk nog boven Cambuur. Eindhoven versloeg Achilles '29 in het eigen Jan Louwers Stadion met 2-1, door goals van Mischa Boelens (eigen doelpunt) en Mart Lieder. Thijs Hendriks deed tien minuten voor tijd uit een penalty iets terug namens de bezoekers uit Groesbeek. RKC Waalwijk versloeg hekkensluiter Jong FC Utrecht met 1-3. Johan Voskamp tekende voor de 0-1 en 0-2, alvorens Nacer Barazite in de 67ste minuut de spanning terugbracht. Moussa Sanoh zette de marge vier minuten later weer op twee voor RKC en bepaalde daarmee tevens de eindstand. Telstar rekende in het eigen Rabobank IJmond Stadion met 4-2 af met Helmond Sport.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen