Maduro mag weg: "Moet niet op Groningen-bank eindigen"

23 augustus 2016, 14:47

Hedwiges Maduro werd vorig seizoen binnengehaald als de ervaren speler die FC Groningen bij de hand moest gaan nemen, maar hij liet nog geen onuitwisbare indruk achter. Tegen Excelsior werd hij door de nieuwe trainer Ernest Faber al voor rust gewisseld, en tegen FC Twente zat hij zelfs op de reservebank. Maduro mag dan ook uitkijken naar een nieuwe club.

Dat heeft niet direct met zijn fitheid te maken. "Maduro is fit en traint goed, maar eerlijk gezegd hadden we over en weer andere verwachtingen", zo vertelt algemeen directeur Hans Nijland in gesprek met Voetbal International. "We werken mee aan zijn vertrek. Een speler met zijn staat van dienst moet niet bij FC Groningen op de bank eindigen."

De speler die ervoor zorgde dat Maduro naar Groningen kwam, Danny Hoesen, mag ook vertrekken. "Hij mag weg en dat weet hij. We hebben drie spitsen en dat is er een te veel", zo doelt Nijland op Tom van Weert en Alexander Sørloth. "Drie kunnen wij ons niet permitteren. Abel Tamata mag ook vertrekken. Op bepaalde posities zijn we te ruim bezet."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen