FA onderzoekt homofobe tweets van Burnley-aanvaller

23 augustus 2016, 17:45

De Engelse voetbalbond FA heeft een onderzoek geopend naar Andre Gray. De 25-jarige aanvaller van Burnley FC plaatste begin 2012 homofobe berichten op social media. "Ligt het aan mij, of zijn die homo's overal? #brand #sterf #hetmaaktmeziek", schreef Gray, destijds speler van de inmiddels failliete zesdeklasser Hinckley United, bijvoorbeeld in januari 2012 op Twitter.

Gray heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor de berichten. "De tweets zijn vier jaar geleden geplaatst, toen was ik een heel ander persoon dan nu", gaat de aanvaller door het stof. Gray zou een moeilijke jeugd achter de rug hebben en heeft een litteken in het gezicht, overgehouden aan een steekpartij. "Gelukkig is er sindsdien veel veranderd in mijn leven. Ik heb de afgelopen vier jaar heel veel meegemaakt en moest mijn verantwoordelijkheid nemen voor een aantal dingen dat ik in mijn leven heb gedaan. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik sindsdien volwassen ben geworden en ben gegroeid als mens."

"Ik heb veel spijt van een aantal dingen dat ik in het verleden heb gedaan en realiseer me dat ik grote fouten heb gemaakt. Ik wil echter benadrukken dat ik ontzettend hard heb gewerkt om mijn leven compleet te veranderen sinds die tijd. Voor de duidelijkheid: ik kan iedereen ervan verzekeren dat ik absoluut geen homofoob ben. Ik kan me alleen maar verontschuldigen en om vergiffenis vragen van degenen die ik heb beledigd", aldus Gray.

Gray wist afgelopen weekend nog te scoren voor Burnley in het duel met Liverpool (2-0 winst).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen