Chelsea en Liverpool naar derde ronde League Cup

23 augustus 2016, 23:56   Bijgewerkt: 24 augustus 2016, 00:35

Chelsea en Liverpool hebben zich geplaatst voor de derde ronde van de Engelse League Cup. Liverpool zegevierde dinsdag bij de tweede schifting met 0-5 bij tweedeklasser Burton Albion, Chelsea won op het eigen Stamford Bridge nipt van derdedivisionist Bristol Rovers (3-2).

Michy Batshuayi bracht Chelsea in de 29ste minuut aan de leiding en Victor Moses was twee minuten later verantwoordelijk voor een verdubbeling van de marge. Batshuayi tekende in de 41ste minuut voor zijn tweede treffer van de avond, maar Bristol was zes minuten daarvoor via Peter Hartley terug in de wedstrijd gekomen. Drie minuten na de doelwissel zorgde Ellis Harrison uit een penalty voor een tweede aansluitingstreffer van Bristol, maar verder liet Chelsea het niet komen. Liverpool dankte de winst bij Burton aan goals van Daniel Sturridge (2), Divock Origi, Roberto Firmino en Tom Naylor (eigen doelpunt). Georginio Wijnaldum viel in bij Liverpool.

Met Maarten Stekelenburg onder de lat haalde Everton zonder problemen de derde ronde. De ploeg van manager Ronald Koeman versloeg vierdeklasser Yeovil Town op het eigen Goodison Park met 4-0, door goals van Arouna Koné (2, ex-Roda JC en ex-PSV), Aaron Lennon en Ross Barkley. Ook Jimmy Floyd Hasselbaink haalde met Queens Park Rangers de derde ronde. De Championship-club kwam thuis tegen derdeklasser Rochdale met 0-1 achter, maar kantelde via twee doelpunten van Sandro de score. Tjaronn Chery verrichtte bij beide treffers het voorbereidende werk. Chery was in de veertigste minuut ingevallen voor zijn landgenoot Abdenasser El Khayati en gaf één minuut later al zijn eerste assist.

Jaap Stam won met Reading FC na strafschoppen van MK Dons. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1, in de verlenging werd het 2-2, waarna Reading de penaltyserie met 4-2 won. Roy Beerens viel in bij de ploeg van Stam, Joey van den Berg ontbrak wegens een schorsing.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen