Ajax moet vrezen voor drietal aanvallende wapens Rostov

24 augustus 2016, 11:27

Vanavond (woensdag) staat voor Ajax de allesbeslissende wedstrijd tegen FC Rostov op het programma. In het heenduel in Amsterdam werd al duidelijk dat Rostov geen enkele moeite doet om de schoonheidsprijs in de wacht te slepen. De Russische nummer twee van afgelopen seizoen gokt slechts op een drietal aanvallende wapens.

In de eerste zeven officiële wedstrijden van dit seizoen wist Rostov elf keer te scoren. Bijna de helft (vijf) daarvan kwam voort uit standaardsituaties: een strafschop, een directe vrije trap (tegen Ajax), een rebound uit een directe vrije trap en twee vrije trappen die werden binnengewerkt na een voorzet. Alle hens aan dek dus voor Ajax, als Rostov naar voren trekt voor dodespelmomenten.

Rostov scoorde dit seizoen bovendien al drie keer direct uit de omschakeling na balverovering. Dat gebeurde tweemaal in het eerste kwartier op bezoek bij Zenit Sint-Petersburg. Die ploeg wist de wedstrijd overigens nog wel te kantelen tegen het tiental van Rostov (3-2). Verovert Rostov de bal, dan sprinten beide spitsen direct de diepte in om tot een kans te komen.

Van de overige drie goals die Rostov dit seizoen wist te produceren, vlogen er twee binnen uit een schot van afstand. Slechts één treffer van de Russische ploeg volgde uit een goedlopende aanval. Het is dus voor Ajax vooral zaak om weinig standaardsituaties weg te geven, counters te voorkomen en alert te zijn bij schoten van afstand.

In verdedigend opzicht kent de ploeg weinig verrassingen. Rostov speelt met vijf verdedigers en drie middenvelders kort daarvoor, waarbij de afspraak is om zo weinig mogelijk ruimte weg te geven. Vorig seizoen werd dat spelsysteem ook gehanteerd, en met succes. In dertig competitiewedstrijden kreeg Rostov toen slechts twintig goals tegen, het minst van alle ploegen.

Dat zal waarschijnlijk ook het spelbeeld zijn vanavond, in Rostov aan de Don. De thuisploeg heeft genoeg aan een doelpuntloos gelijkspel en Ajax zal de Rostov-muur in elk geval eenmaal moeten slechten. Daarnaast moeten de Amsterdammers continu op hun hoede zijn voor de drie aanvallende wapens van Rostov om kans te behouden op een plek in de groepsfase van de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen