Dijks en Gudelj twijfelgevallen: "95 procent fit niet genoeg"

24 augustus 2016, 21:06

Ajax staat vanavond (woensdag) in Rusland voor een cruciale wedstrijd tegen FC Rostov. In het heenduel kwamen de bezoekers enigszins gelukkig weg met een gelijkspel (1-1), waardoor Ajax vanavond in elk geval eenmaal zal moeten scoren om kans te houden op een plek in de groepsfase van de Champions League.

Peter Bosz sprak in aanloop naar de wedstrijd met veel respect over het clubtoernooi. "De Champions League is het hoogst haalbare op clubniveau en daar wil je graag bij zijn", zo schetste hij het belang van de wedstrijd in gesprek met Ajax TV. "Niet alleen sportief, maar ook in financieel opzicht."

Het is afwachten of Nemanja Gudelj en Mitchell Dijks inzetbaar zijn tegen Rostov. "Zij hebben weer volledig meegetraind, maar of ze spelen, dat weet ik nog niet", zei Bosz na de laatste training gisteravond. "Daarover ga ik nog met ze overleggen. Voor dit soort wedstrijden moet je in elk geval niet 95 maar honderd procent fit zijn."

In het heenduel was Ajax grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij. "We hebben genoeg kansen gehad en daarom was 1-1 een teleurstellende uitslag. Maar we hebben wel goed gespeeld. Constant zijn we nog niet dit seizoen, maar ik raak niet in paniek en doe dan ook geen concessies aan dingen waarin ik geloof."

In de thuiswedstrijd was te zien dat Rostov voornamelijk loert op de snelle tegenaanval. "Daartegen hebben wij ons vorige week goed gewapend, want ze zijn amper aan counteren toegekomen. We zullen met dezelfde instelling voor de dag moeten komen, want Rostov is als nummer twee van Rusland geen kinderachtige ploeg."

Wie er op doel staat tegen Rostov, is nog niet bekend. Ajax reisde in elk geval met drie keepers af naar Rusland. Jasper Cillessen keepte tegen Willem II niet omdat hij nadrukkelijk in de belangstelling staat van FC Barcelona. Tweede keeper Diederik Boer startte op de bank, André Onana kreeg de voorkeur onder de lat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen