Officieel: Bravo tekent voor vier jaar bij Manchester City

25 augustus 2016, 16:34

Manchester City heeft de komst van Claudio Bravo afgerond. De Engelse topclub meldt donderdag via de officiële kanalen dat de 33-jarige doelman uit Chili een contract voor vier seizoenen heeft getekend in het Etihad Stadium. Bravo komt over van FC Barcelona, dat met de komst van Jasper Cillessen van Ajax al had ingespeeld op het vertrek van de Zuid-Amerikaan.

Bravo stond al een tijdje in de belangstelling van Manchester City. Pep Guardiola, de nieuwe manager van The Citizens, is niet tevreden over de meevoetballende kwaliteiten van Joe Hart, in de afgelopen seizoenen de eerste doelman van Manchester City. In de eerste weken van dit seizoen zat Hart al op de bank; Guardiola gaf de voorkeur aan Willy Caballero.

"Ik ben heel trots dat ik bij Manchester City mag tekenen. Ik weet dat de club iets speciaals aan het bouwen is en ik hoop onderdeel te zijn van de vele successen in de komende jaren", reageert Bravo. "Ik heb de progressie van Manchester City in de afgelopen jaren gevolgd en ken uiteraard al een aantal van mijn nieuwe teamgenoten van de Copa América. Het is niet gemakkelijk om te vertrekken bij een club als Barcelona, waar ik twee fantastische jaren heb gehad, maar de kans om met Pep Guardiola samen te werken kon ik niet weigeren."

"Claudio is een fantastische doelman en een uitstekende toevoeging aan onze selectie", vult Guardiola aan. "Hij heeft ervaring en geweldige leiderschapskwaliteiten. Hij zit in de bloei van zijn leven. Hij is een doelman voor wie ik al jaren bewondering heb en ik ben heel blij dat hij nu speler van Manchester City is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen