Utrecht heeft tijd nodig: "Je moet ermee dealen"

26 augustus 2016, 11:31

De vierde speelronde van de Eredivisie wordt vanavond (vrijdag) om 20.00 uur afgetrapt door Vitesse en FC Utrecht. Laatstgenoemde club is na drie duels nog zonder overwinning. Bij sc Heerenveen (2-2) werd gelijkgespeeld, maar van PSV (1-2) en AZ (1-2) werd er verloren door de Domstedelingen.

De stroeve start gaat gepaard met mutaties in de selectie. Zo ging Bart Ramselaar naar PSV, maar kwamen Edson Braafheid, Menno Koch en Richairo Zivkovic juist naar Utrecht toe. "De nieuwe spelers moeten worden ingepast. Zondag ging dat bij fases goed, maar hadden we ook mindere fases. Het was heel wisselvallig", zegt coach Erik ten Hag op de clubwebsite over het duel met AZ. De coach moet geduldig zijn, weet hij. "Het proces moet nu in de competitie plaatsvinden. Dat gaat ten koste van het resultaat. Dat wil je niet, je wilt punten pakken. Maar klagen doen we niet, dat heeft geen zin. Je moet ermee dealen. Het is nu een kwestie van heel hard werken, ook al zie je daarvan soms niet direct het resultaat."

Braafheid, Koch en Zivkovic zijn volgens Ten Haag aanwinsten voor de ploeg. "Die zijn opgenomen in de groep en voelen zich hier thuis. Tijdens de wedstrijd van afgelopen weekend boden de invalbeurten van Edson en Richairo perspectief. Hun inbreng gaf het team een push. Ze zijn fris, scherp. Daar ben ik blij mee. En daarvoor hebben we ze ook gehaald", zegt de Utrecht-trainer, die zich niet gek laat maken door het uitblijven van drie punten. "We zijn een weg ingeslagen. Daar moeten we consequent aan vasthouden. De spelers moeten het plan en de bijbehorende taken uitvoeren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen