Blind: "Hendrix goed gestart, Huntelaar geen pinchhitter"

26 augustus 2016, 12:50

Danny Blind heeft op deze vrijdag zijn definitieve selectie voor de oefeninterland van Nederland tegen Griekland op 1 september en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden op 6 september prijsgegeven. Opvallend is dat Jorrit Hendrix in het keurkorps debuteert en dat Klaas-Jan Huntelaar en Memphis Depay er niet bij zitten.

Blind verklaart zijn keuzes voor de camera van OnsOranje. "Hendrix is het seizoen goed gestart bij PSV. Hij heeft een aantal goede wedstrijden gespeeld en laat een frisse indruk achter op de positie van verdedigende middenvelder, een plek waarbij we altijd wat aan het zoeken zijn", aldus de bondscoach van het Nederlands elftal, die verder Riechedly Bazoer, Davy Klaassen, Davy Pröpper, Wesley Sneijder, Kevin Strootman en Georginio Wijnaldum als middenvelders heeft opgeroepen.

Huntelaar is één van de spelers die buiten de boot gevallen is. "Dat heeft ook te maken met de andere mogelijkheden voor die positie", verklaart Blind. "Met Vincent Janssen. Luuk de Jong en Bas Dost. Ik heb er met Klaas-Jan over gesproken en ik voorzie voor hem niet een rol als pinchhitter. Die rol is wel besteed aan De Jong of Dost. Klaas ziet zichzelf niet graag in een rol als derde splits, daar ken ik hem goed genoeg voor. Daarom heb ik gekozen voor de andere drie. Nu is het aan Klaas om ervoor te zorgen dat hij fit en scherp blijft, zodat hij ervan kan profiteren als de anderen dat niet zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen