Gullit en Van Breukelen spreken elkaar flink tegen

27 augustus 2016, 09:51

De samenwerking tussen Ruud Gullit en de KNVB is afgeketst. De voormalig international was in beeld om de nieuwe assistent-bondscoach te worden, maar heeft ervoor gekozen om 'nee' te zeggen tegen de voetbalbond. Waar technisch directeur Hans van Breukelen van de KNVB zegt dat Gullit tevergeefs promotie claimde in het geval van een wijziging in de technische staf, ontkent de oud-aanvaller dit met klem.

Van Breukelen verklaart bij FOX Sports waarom de overeenkomst met Gullit er volgens de KNVB niet is gekomen. "Het ging niet om geld. Ruud wilde zekerheden, die ik hem niet kan en mag geven. Hij wilde graag een clausule in zijn contract zodat hij zomaar weg zou kunnen gaan en hij wilde de toezegging dat hij zou kunnen doorschuiven bij veranderingen in de technische staf van Oranje", zegt Van Breukelen.

Dit zijn leugens volgens Gullit. "Wat Van Breukelen zegt is pertinent niet waar", zegt de oud-captain van Oranje tegen de NOS. "Ik heb gevraagd aan de bond of ik op papier kon krijgen of ik bij een vertrek van Blind of de andere assistent Marco van Basten, en dat voor mij consequenties zou hebben, opnieuw kon onderhandelen over mijn positie. Voor Van Breukelen was dat logisch, maar hij weigerde om dat in het contract te zetten. Daar kon ik niet mee leven. Op de dag dat Van Breukelen in Zeist de deur achter zich dichttrekt, is die mondelinge afspraak niets meer waard", aldus Gullit.

Gullit snapt bovendien niet dat de KNVB geen trek had in een vertrekclausule. "Dat begrijp ik niet. Een clausule om te vertrekken bij een verbeterde aanbieding is heel normaal in de voetbalwereld. Iedereen heeft zo'n clausule, alleen Van Breukelen wilde er niet mee akkoord", aldus Gullit. Dick Advocaat vertrok onlangs met een dergelijke clausule bij Oranje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen