FC Twente haalt Klich, Gladon naar Wolverhampton

26 augustus 2016, 18:28

Mateusz Klich keert terug in de Eredivisie. FC Twente neemt de 26-jarige Poolse middenvelder over van het Duitse 1. FC Kaiserslautern. Klich, eerder in Nederland al speler van PEC Zwolle, heeft een contract voor drie seizoenen getekend in de Grolsch Veste.

"Ik ben blij om terug te keren in de Nederlandse competitie. Het voetbal hier past bij me. Leuk ook om weer met Rene (Hake, red.) te werken, ik ken hem goed vanuit mijn tijd bij Zwolle. Ik kijk er erg naar uit om voor FC Twente uit te komen", aldus Klich op de clubwebsite. Hake vult aan: "Mateusz is een creatieve, intuïtieve speler die op verschillende posities uit de voeten kan. Zijn ideeën over voetbal passen bij deze groep. Het is daarnaast een fijne, positieve jongen die ongetwijfeld ook goed in de groep zal passen."

Bij buurman Heracles Almelo vertrekt er juist een speler: Paul Gladon verkast naar Wolverhampton Wanderers. De 24-jarige aanvaller heeft vrijdag voor drie jaar getekend bij de Championship-club, met de optie voor nog een jaar. Gladon verruilde Sparta vorig jaar voor Heracles en lag nog tot medio 2018 vast in het Polman Stadion.

"We gunnen Paul deze mooie overstap naar een grote club als Wolverhampton Wanderers van harte", aldus Heracles-directeur Nico-Jan Hoogma op de clubwebsite. "Hij heeft zich afgelopen seizoen achter Wout Weghorst prima ontwikkeld en was aan het einde van het seizoen en in de play-offs om Europees voetbal van groot belang voor ons. Bovendien is Paul een goede prof en een prettige persoonlijkheid. Wij hebben met Vincent Vermeij al een prima spits in onze selectie, maar uiteraard gaan we kijken of we een vervanger kunnen halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen