Jong PSV alleen leider, Jong Ajax en Volendam verliezen

26 augustus 2016, 22:15   Bijgewerkt: 26 augustus 2016, 22:43

Jong PSV heeft de koppositie in de Jupiler League alleen in handen genomen. De Brabanders wonnen vrijdag de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht met 2-0 en zagen medekoplopers Jong Ajax en FC Volendam onderuit gaan tegen respectievelijk RKC Waalwijk (3-2) en FC Emmen (0-1).

Jong PSV maakte op Sportcomplex De Herdgang het verschil met hekkensluiter Jong FC Utrecht in de tweede helft. Matthias Verreth bracht de Eindhovense beloften drie minuten na de doelwissel op voorsprong, Pablo Rosario legde in de 79ste minuut de eindscore vast op 2-0. Jong PSV heeft na vijf duels dertien punten.

VVV-Venlo klom naar de tweede plaats dankzij een 0-2 zege bij De Graafschap. Nils Röseler en Joey Sleegers scoorden in de tweede helft voor de Limburgers op de Vijverberg. VVV heeft nu twaalf punten. Daarachter volgen vijf clubs met tien punten: Jong Ajax, FC Volendam, NAC Breda, FC Emmen en Fortuna Sittard.

Jong Ajax en FC Volendam waren tot vanavond samen met Jong PSV lijstaanvoerder, maar gingen allebei onderuit. Door goals van Kenny Anderson en Serginho Greene keek Jong Ajax op bezoek bij RKC Waalwijk al binnen twintig minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Na rust werd de achterstand in een tijdsbestek van drie minuten, tussen de 55ste en 58ste minuut, gepareerd tot 2-2. Donny van de Beek en Abdelhak Nouri (strafschop) scoorden voor de Amsterdamse beloften. Anderson bezorgde RKC met een goal in de 72ste minuut alsnog de winst. Volendam kwam op eigen veld een tegengoal van Emmen-spits Cas Peters niet meer te boven (0-1), terwijl NAC in het eigen Rat Verlegh Stadion ondanks een veldoverwicht niet langs FC Den Bosch kwam (0-0). Fortuna Sittard versloeg FC Dordrecht thuis met 3-2. De bezoekers kwamen twee keer op voorsprong, maar Roald van Hout en Junior Torunarigha bogen een 1-2 achterstand om in een zege voor Fortuna.

RKC is met negen punten de nummer acht, gevolgd door een trio teams met zeven punten: MVV, De Graafschap en Telstar. MVV heeft nog wel een wedstrijd tegoed. De Limburgers gaan zondag op bezoek bij Achilles '29. Telstar won met 0-2 bij FC Oss, door treffers van Mohammed Ajnane (penalty) en Liban Abdulahi in respectievelijk de derde en 86ste minuut. Telstar was drie minuten voor de 0-2 met tien man komen te staan, nadat invaller Cagri Kodalak zijn tweede gele kaart had gekregen.

Degradant SC Cambuur ging met 1-0 ten onder bij Helmond Sport. Mark Höcher maakte in de 35ste minuut het enige doelpunt in het Lavans Stadion in Helmond. Cambuur is met vijf punten de nummer dertien van de Jupiler League. FC Eindhoven staat met één punt meer op plaats twaalf, al verloor dat team wel met 4-0 bij Almere City FC.