Spitsengoals bezorgen Vitesse en FC Utrecht een punt

26 augustus 2016, 22:11   Bijgewerkt: 26 augustus 2016, 22:37

Vitesse heeft in eigen huis opnieuw niet weten te winnen. Ondanks een sterk eerste uur liet de ploeg van Henk Fraser het na om de drie punten in Arnhem te houden. Ricky van Wolfswinkel deed zijn oude ploeg pijn met een echte spitsengoal, Sebastien Haller benutte twintig minuten voor tijd zijn enige kans voor FC Utrecht: 1-1. 

Vitesse-oefenmeester Fraser stuurde dezelfde elf spelers het veld in die vorige week de volle buit uit Kerkrade hadden meegenomen. Ook Utrecht-coach Erik ten Hag liet zijn ploeg nagenoeg ongewijzigd na de 1-2 thuisnederlaag tegen AZ. Alleen Rubio Rubin was zijn plaats kwijt, waardoor Patrick Joosten in de voorhoede startte en Andreas Ludwig in de basis mocht beginnen. De aanwinsten voor de achterhoede Edson Braafheid en Menno Koch stonden nog niet aan de aftrap.

Dat was mede toe te schrijven aan de kwaliteiten van Ricky van Wolfswinkel. De Arnhemse spits heeft niet alleen een neus voor de goal, maar weet ook hoe hij een tegenstander onder druk moet zetten in de opbouw. Van Wolfswinkel snoepte Janssen twee keer de bal af in gevaarlijke positie, het was aan adequaat ingrijpen van Ramon Leeuwin en Robbin Ruiter te danken dat de fouten van de aanvoerder niet afgestraft werden.

Ruiter stond wel machteloos bij het derde goede moment van aanvalsleider van de thuisploeg. Van Wolfswinkel kreeg teveel ruimte van Janssen na goed voorbereidend werk van Milot Rashica. Een intikker was voldoende om de Utrechtse doelman kansloos te laten en zijn oude ploeg pijn te doen: 1-0. Vlot na de openingstreffer had Janssen zijn lesje nog niet geleerd. Doelpuntenmaker Van Wolfswinkel mocht weer voor Ruiter opduiken, maar de afronding was onvoldoende om de score te verdubbelen.

Hoewel het doelpunt zelf uit de lucht kwam vallen, was het niet geheel toevallig dat de bezoekers op gelijke hoogte kwamen. De ploeg van Ten Hag maakte met invallers Richairo Zivkovic (dreigender dan Joosten) en Braafheid (voor Rico Strieder, maar op de plek van Janssen) een stabielere indruk. Even leken de Domstedelingen nog de drie punten te kunnen stelen, maar Vitesse herstelde zich op tijd om dat niet te laten gebeuren. Omdat de thuisploeg zelf ook niet verder kwam dan een afstandsschot van de 16-jarige invaller Mitchell van Bergen bleek een puntendeling onvermijdelijk.

Vitesse weet daarmee voor de zevende keer op rij niet te winnen in eigen huis, maar staat wel op zeven punten na vier duels. Utrecht beleeft een moeizame competitiestart en blijft met twee punten onderin staan. Slecht nieuws voor Ten Hag was bovendien dat Braafheid in blessuretijd van het veld ging met een, op het oog, zware blessure.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen