Italië-bondscoach Ventura komt met eerste selectie

27 augustus 2016, 13:14

Voor de eerste keer in zijn periode als bondscoach van Italië heeft Giampiero Ventura een selectie samengesteld. Dat heeft de oefenmeester gedaan voor de oefeninterland tegen Frankrijk op 1 september en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Israël op 5 september.

Opvallende aanwezigen in de selectie van La Squadra Azzurra zijn Gianluigi Donnarumma (AC Milan), Andrea Belotti (Torino) en Alessio Romagnoli (AC Milan). De 17-jarige Donnarumma, die vorige week namens Milan nog een penalty pakte tegen Torino, is de jongste speler sinds 1911 in de selectie van de Italianen. Naast het bovengenoemde drietal zijn ook Daniele Rugani (Juventus) en Ciro Immobile (Lazio) opgeroepen.

Andrea Barzagli (Juventus) is er ook bij. De verdediger is teruggekomen op het besluit om te stoppen met interlandvoetbal. Naast hem springen ook de namen van Manolo Gabbiadini (Napoli) en Graziano Pellè (Shandong Luneng) in het oog.

De volledige selectie van Italië

Doel: Buffon (Juventus), Donnarumma (Milan), Marchetti (Lazio)

Verdediging: Antonelli (Milan), Astori (Fiorentina), Barzagli (Juventus), Bonucci (Juventus), Chiellini (Juventus), De Sciglio (Milan), Ogbonna (West Ham), Romagnoli (Milan), Rugani (Juventus)

Middenveld: Bernardeschi (Fiorentina), Bonaventura (Milan), Candreva (Inter), De Rossi (Roma), Florenzi (Roma), Montolivo (Milan), Parolo (Lazio), Verratti (PSG)

Aanval: Belotti (Torino), Eder (Inter), Gabbiadini (Napoli), Immobile (Lazio), Pavoletti (Genoa), Pellè (Shandong  Luneng)

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen