Viergever laat zich niet gek maken door Ajax-druk

29 augustus 2016, 09:02

Ajax heeft door de gewonnen uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles weer wat kleur op de wangen gekregen. Na vier duels zonder overwinning, inclusief de pijnlijke uitschakeling in de Champions League door FC Rostov, boekten de Amsterdammers zondag een prima 0-3 zege in Deventer. FCUpdate.nl sprak na de winst met Nick Viergever, die pas zijn eerste basisplaats had in dit eredivisieseizoen.

Rust

Door twee goals van Davy Klaassen (één penalty) en een rake vrije trap van Nemanja Gudelj stapte Ajax met een 0-3 zege én een glimlach van het veld af in Deventer. De opluchting was van de gezichten van de Ajacieden af te lezen. "Het moet nog duidelijk beter, maar een overwinning is natuurlijk het wel hét middel om uit een dal te kruipen", aldus Viergever. "Dit is een zeer belangrijke zege. We hadden één taak, dat was winnen. Gelukkig is dat gelukt. Het resultaat was dit keer even belangrijker dan het spel."

Nuchtere Hollanders

Door de serie van vier duels zonder zege en de CL-eliminatie kreeg Ajax veel kritiek over zich heen. "Er stond aardig wat druk op, heel Nederland stond op z'n kop", aldus Viergever. "We wisten zelf natuurlijk ook dat het niet goed was wat we de afgelopen tijd hebben laten zien. Daar hebben we het ook over gehad met elkaar. Ik denk wel dat je tegen Go Ahead weer een ander Ajax hebt gezien, dat echt als een team speelde en voor elke meter vocht. Dan zie je dat we wel een heel eind kunnen komen."

Onana en Klaassen

Ajax had het in de eerste 20 minuten lastig tegen Go Ahead, maar na een heldendaad van doelman André Onana keerde het tijd. "Het was een open wedstrijd en zij kregen een penalty. Ik dacht 'oh jee', maar gelukkig pakte André hem overtuigend. We wisten al dat hij dit kon. Hij heeft het namelijk al een paar keer op de training laten zien. Het is mooi voor hem, zeker omdat we het daarna afgemaakt hebben."

Naast Onana was Davy Klaassen zeer belangrijk voor Ajax. De aanvoerder staat dit seizoen op als de ploeg het even zwaar heeft. "Hij schiet die penalty's in ieder geval steeds wel lekker binnen. Die andere goal tegen Go Ahead was ook mooi. Hij is op dit moment de man die de goals maakt en dat is altijd lekker."

Basisplaats

"Ik ken mijn kwaliteiten en probeer mijn steentje bij te dragen, ook in de coaching", voegt Viergever toe. "Ik wil de leiding nemen en de ballen goed inspelen bij de jongens die met hun creativiteit het verschil kunnen maken. Ik denk dat dit tegen Go Ahead wel behoorlijk ging, maar het moet nog verder uitgebouwd worden", besluit Viergever.

Door: Koen Jans

[photo,100427,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen