Nieuwe wind bij België: spelersvrouwen vaker welkom

30 augustus 2016, 12:09

Er is veel veranderd bij de Belgische nationale ploeg. Met Roberto Martinez kwam er een nieuwe bondscoach, geassisteerd door oud-wereldspits Thierry Henry. Daarnaast wordt er een andere wijziging doorgevoerd. De spelers hoeven hun vrouw en kinderen niet meer voor lange tijd te missen.

Het Belgische Nieuwsblad schrijft dat uit de evaluatie van het voorbije EK bleek dat heimwee mogelijk invloed had op de tegenvallende prestaties van de Belgen, die in de kwartfinale werden uitgeschakeld door Wales. Onder meer Kevin de Bruyne zou veel last hebben gehad van het missen van zijn drie maanden oude zoon.

Ook Thibaut Courtois, Axel Witsel, Eden Hazard, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen en Mousa Dembélé moesten een zoon of dochter van nog geen twee jaar oud gedurende lange tijd missen. Onder Martinez zullen spelers regelmatiger vrij krijgen om een lange afzondering te voorkomen.

Overigens maakte Thierry Henry, tijdens de eerste training gisteren (maandag), direct indruk op de spelers van België, zoals Michy Batshuayi. De Chelsea-spits tweette zelfs met een knipoog dat hij zich niet kan herinneren ooit zo goed naar zijn eigen ouders te hebben geluisterd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen