Gullit houdt deur naar Oranje toch op een kier

31 augustus 2016, 11:28

Het is niet uitgesloten dat Ruud Gullit in de (nabije) toekomst alsnog bij de KNVB aan de slag zal gaan. De voormalig international heeft in het radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken aangegeven dat hij bereid is om opnieuw in gesprek te gaan met de Nederlandse voetbalbond. Hij stelt wel als voorwaarde dat technisch directeur Hans van Breukelen met 'de juiste intenties' komt.

"Ik denk dat het nu belangrijk is dat ze schoon schip maken bij de KNVB, dat het gerommel over is. En als ze dan naar me toe komen, dan is het anders. Maar zoals het nu is gegaan, is niet de juiste manier", zegt Gullit, die tijdens en na de onderhandelingen over de functie als assistent-bondscoach in de clinch raakte met Van Breukelen. De technisch directeur van de KNVB vertelde Gullit niet dat Marco van Basten op het punt staat om te vertrekken als assistent-bondscoach en dat vindt Gullit een kwalijke zaak. Bovendien vond Gullit dat Van Breukelen onwaarheden verkondigde in gesprek met de media.

Gullit weet dat het een zeer chaotisch moment is om in te stappen bij Oranje, wegens het vertrek van Dick Advocaat, het aftreden van Bert van Oostveen en de naderende exit van Hans Jorritsma en Marco van Basten. "Ze zijn gebaat bij rust. Ik hoop dat er gewonnen wordt van Zweden, dat is het belangrijkste nu", aldus Gullit.

Gullit denkt ondertussen wel te weten waar het aan schort bij Oranje. Hij mist karakter. "Met alleen voetballers kun je niet winnen, dat is onmogelijk", stelt Gullit, die Johan Cruijff als voorbeeld noemt. "Wat deed hij toen hij na zijn carrière aan de slag ging bij Ajax? Hij haalde Ronald Spelbos, Jan Wouters en Danny Blind. Cruijff kocht spelers die karakteristieke eigenschappen hadden voor bepaalde posities. Je moet op zoek gaan naar karakters. Wij doen een heleboel dingen goed qua opleiden, maar je moet stoppen om alles voor te kauwen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen