Definitief: Qazaishvili van Vitesse naar Legia Warschau

31 augustus 2016, 12:00   Bijgewerkt: 31 augustus 2016, 12:28

Vitesse heeft definitief afscheid genomen van Valeri Qazaishvili. De aanvallende middenvelder uit Georgië is woensdagochtend officieel welkom geheten door Legia Warschau, dat dit seizoen acteert in de poulefase van de Champions League. Qazaishvili wordt verhuurd, met een optie tot koop. Hij staat in Arnhem nog twee jaar onder contract.

De transfer van Qazaishvili, in Arnhem liefkozend 'Vako' genoemd, hing al zwaar in de lucht. De Georgiër begon het seizoen aardig met negentig minuten en een doelpunt tegen Willem II, maar speelde vervolgens een uur tegen ADO Den Haag, tien minuten tegen Roda JC Kerkrade en niet tegen FC Utrecht. Ondertussen kwam een overstap naar het buitenland steeds dichterbij en deze is er met Legia Warschau dus gekomen. In de Champions League mag Legia Warschau het dit seizoen opnemen tegen Real Madrid, Borussia Dortmund en Sporting Lissabon.

"Ik heb bij Vitesse de kans gekregen om mijn debuut te maken in het betaald voetbal", reageert Qazaishvili op de clubwebsite op zijn ovestap naar Polen. "De afgelopen seizoenen kon ik steeds belangrijker worden voor het team. Ik kijk er naar uit om met mijn nieuwe club Europees voetbal te gaan spelen."

Technisch directeur Mo Allach doet ook zijn zegje. "Vako heeft vijf seizoenen bij Vitesse gespeeld. Hij heeft onlangs aangegeven open te staan voor een nieuwe uitdaging. Wij hebben hem de ruimte gegeven om verder te kijken en die nieuwe uitdaging is er in Legia Warschau gevonden. Met de verschillende opties op het middenveld kunnen we zijn vertrek opvangen", aldus Allach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen