Video-assistent gebruikt: "We hebben historie geschreven"

2 september 2016, 09:43   Bijgewerkt: 2 september 2016, 16:39

Tijdens de oefeninterland tussen Italië en Frankrijk (1-3) vond er een opvallend moment plaats. Om de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers te helpen bij een lastige beslissing, werd de video-assistent ingeschakeld. Het is de eerste keer dat de FIFA het hulpmiddel gebruikt heeft in een internationale wedstrijd.

De oefeninterland Italië-Frankrijk zorgde dus voor een mooie primeur. Nog nooit eerder werden er beelden gebruikt tijdens een duel tussen twee landenploegen. "We hebben voetbalgeschiedenis geschreven", sprak FIFA-voorzitter Gianni Infantino bij de Italiaanse televisiezender Rai TV. "Er was een moment waarbij Kurzawa (Layvin, red.) de bal misschien met de hand raakte in de eigen zestien meter. Het was duidelijk te zien hoe de scheidsrechter het spel een paar tellen stillegden om te overleggen met de videoscheidsrechter. Daarna werd besloten om de bal niet op de stip te leggen."

Infantino vindt het mooi dat arbitrage moderner wordt. Dat is een van zijn doelen als baas van de FIFA. "We leven in het jaar 2016 en het werd tijd dat we dit probeerden. Ik hoop dat de video-assistent gebruikt zal worden op het WK 2018 in Rusland. Het kan scheidsrechters een handje helpen bij belangrijke momenten", aldus Infantino.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen