Hauge: "Ik had paar seconden moeten wachten"

18 mei 2006, 14:12

De Noorse arbiter Terje Hauge steekt de hand in eigen boezem. De leidsman geeft toe dat hij iets te overhaast gehandeld heeft in de situatie waar Arsenal-doelman Jens Lehmann met rood van het veld gestuurd werd. "Ik had beter een paar seconden kunnen wachten", zegt de scheidsrechter tegen de Noorse krant Dagbladet.

Lehmann kreeg rood van Hauge omdat hij na ongeveer twintig minuten de doorgebroken Samuel Eto'o naar de grond werkte. Reglementair gezien was deze beslissing goed, afgezien van het feit dat Hauge de voordeelregel toe had moeten passen. De bal rolde immers voor de voeten van Ludovic Giuly, die weinig moeite had om het stuk leer in het lege doel te tikken.

Hauge had echter al gefloten voor de overtreding van Lehmann op Eto'o, waardoor Barcelona kon fluiten naar haar openingsdoelpunt. Lehmann kreeg rood, Barcelona een vrije trap. Deze beslissing bepaalde het gezicht van de wedstrijd en Hauge geeft toe dat hij wellicht een andere beslissing had moeten nemen. "Toen ik gefloten had, besefte ik meteen dat ik beter iets langer door had moeten laten spelen. Ik had een paar seconden langer moeten wachten", zegt de leidsman.

Toch is Hauge niet ontevreden over zijn prestatie. "We hadden de wedstrijd goed onder controle. Ik denk dat ik tevreden kan zijn", aldus de Noor.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen