Tien spelers die deze zomer géén transfer maakten

3 september 2016, 12:02

Het was de zomer van Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic en Gonzalo Higuaín, maar er waren tijdens de drukke transferwindow ook voldoende spelers die niet van club wisselden. In sommige gevallen was dat zeer opmerkelijk, terwijl andere spelers baalden dat ze geen transfer konden maken. FCUpdate.nl maakt een selectie van voetballers van wie verwacht werd dat ze zouden vertrekken, maar die bij het sluiten van de markt nog steeds bij dezelfde club spelen.

Jetro Willems

[photo,96533,left,]

Veel fans en volgers van PSV hadden gerekend op een vertrek van Jetro Willems, wiens contract komend jaar afloopt. De verdediger had zijn zinnen gezet op een transfer, zo liet hij eind juli nog maar eens weten. "Er zijn meerdere clubs die zich gemeld hebben. We zijn aan het kijken, maar het komt wel goed hoor", verzekerde Willems, die na het verstrijken van de transferdeadline ondanks interesse van clubs als AS Monaco nog gewoon bij PSV speelt. Komende winter krijgt de international weer een kans om de uitgang van het Phillips Stadion te vinden.

Sébastien Haller

[photo,99735,left,]

Sébastien Haller is een speler die zijn eigen plan trekt in de voetbalwereld. Afgelopen winter was Norwich City akkoord met Utrecht over een transfer, maar de Fransman liet na aan bezoek aan de Premier League-club doodleuk weten geen interesse te hebben. Deze zomer kregen ook Newcastle United en een club uit China nul op het rekest van de goaltjesdief van Utrecht. Daardoor is de sterke spits nog altijd speler van FC Utrecht. Het valt in ieder geval te prijzen dat Haller zijn werkgever niet meteen de rug toekeert als er elders een goed salaris op tafel komt.

Adrien Silva

[photo,100527,left,]

De laatste dag van de zomerse transferperiode was bijzonder spannend voor Adrien Silva. De spits wilde dolgraag van Sporting Lissabon naar Leicester City verkassen, maar de Portugese club wees op de slotdag een bod van 24 miljoen euro af. Dat was opvallend, aangezien Sporting de vraagprijs op dat bedrag had bepaald. Voor Adrien Silva, die baalde dat de transfer niet doorging, was het wrang dat teamgenoot Islam Slimani wél de gang van Sporting naar de Engelse kampioen mocht maken.

Alessio Cerci

[photo,100528,left,]Alles was in kannen en kruiken, Alessio Cerci zou op de laatste transferdag verhuizen naar Bologna. De aanvaller van Atlético Madrid vloog naar Italië om de laatste formaliteiten af te ronden. Alleen een medische keuring kon nog roet in eten gooien voor de Italiaan, en dat gebeurde ook. Bij de fysieke check kwam een oude blessure van de international aan het licht, waardoor Bologna een streep zette door de transfer van de oud-speler van AC Milan en Torino.  

Yaya Touré

[photo,96515,left,]

Op de dag dat Pep Guardiola gecontracteerd werd door Manchester City, is er in huize Yaya Touré geen polonaise gelopen. Engelse media speculeerden meteen dat de nieuwe coach snel afscheid wilde nemen van de Ivoriaan. Dat was niet zo'n gekke gedachte, aangezien hij bij FC Barcelona de deur uit werd gewerkt door Guardiola. Touré kreeg deze zomer twee mega-aanbiedingen uit China, maar dat zag de Ivoriaan niet zitten. Daardoor zal hij, in ieder geval het komende halfjaar, moeten werken met Guardiola. Deze coach heeft de middenvelder niet eens ingeschreven voor de Champions League-groepsfase.

Abiola Dauda

[photo,100529,left,]

Niemand bij Vitesse had erop gerekend dat Abiola Dauda op 1 september nog speler van de Arnhemmers zou zijn. Club en speler waren rond met het Turkse Sivasspor, maar de transfer ketste op het laatste moment af. Volgens Vitesse-directeur Mo Allach kwam dat omdat de Turkse club het papierwerk niet op tijd in orde kreeg, terwijl er ook gezegd werd dat de medische keuring niet vlekkeloos verlopen was.

Axel Witsel

[photo,87630,left,]

Dertien uur. Zo lang wachtte Axel Witsel op deadlineday in Turijn op het voltooien van zijn transfer van Zenit Sint-Petersburg naar Juventus. De Belg stond te trappelen om zijn contract in Turijn te signeren, hij had zelfs de verhuizing naar Italië al geregeld. Juve bereikte na zwaar onderhandelen uiteindelijk een akkoord met Zenit, maar het was toen al te laat om de papierwinkel nog te regelen. Zodoende ging de transfer van Witsel in rook op, tot grote teleurstelling van hemzelf. "Ik had het er echt zwaar mee", reageerde de middenvelder na het mislopen van de overstap.

€670k

Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/yann-m-vila">Yann M'Vila

[photo,100530,left,]

Net als Witsel was ook Yann M'Vila absoluut geen blij man na het verstrijken van de transferdeadline. De middenvelder imponeerde het afgelopen seizoen op huurbasis bij Sunderland en hij hoopte dat die club hem definitief over zou nemen van Rubin Kazan. The Black Cats zagen dat echter niet zitten. "Ik heb Sunderland gebeld, maar de club nam niet op. Mijn hart is gebroken", reageerde de Fransman via social media.

Jordens Peters

[photo,97005,left,]

Het sierde niet dagelijks de voorpagina's van de grote kranten, maar de situatie rondom Jordens Peters in de transferperiode mag gerust een soap worden genoemd. sc Heerenveen deed meerdere verwoede pogingen om de verdediger te kopen, terwijl Willem II met Darryl Lachman zelfs al een opvolger in huis had gehaald. "Ik verwacht dat de clubs er deze week netjes uit gaan komen", sprak hij op 14 augustus nog. Het mag uiterst vreemd worden genoemd dat Jordens Peters nog altijd speler van Willem II is.

Nicolas Lombaerts

[photo,98846,left,]

Zowel Ajax als PSV lieten in het begin van de transferperiode hun oog vallen op Nicolas Lombaerts, een centrumverdediger van Zenit Sint-Petersburg. De Belg wilde na negen seizoenen in Rusland graag dichter bij huis gaan voetballen en ook Club Brugge en Anderlecht waren geïnteresseerd in de international. Met name Anderlecht wilde ver gaan voor de routinier, maar vanwege financiële redenen bleek een overstap niet haalbaar.

Door: Remco Jacobi

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen