België moet zich herpakken: "Een trieste vertoning"

3 september 2016, 12:55

Donderdag beleefde de nationale ploeg van België bij het het debuut van Roberto Martinez een uiterst vervelende avond. De Rode Duivels waren op eigen veld totaal geen partij voor Spanje, dat veel sterker was en met 0-2 won. De spelers van België beseffen dat het maandag tegen Cyprus in de WK-kwalificatie beter zal moeten.

De Belgische ploeg werd in de rust van de wedstrijd tegen Spanje uitgefloten door de eigen fans. Verdediger Thomas Meunier haalt zijn schouders op over dat incident. "Ik ben meer ontgoocheld over onze prestatie dan over het gefluit van het publiek", zegt hij tegen Het Nieuwsblad. "Die reactie gaat samen met onze trieste vertoning. Het verschil tussen Spanje en België was dag en nacht. Bij de Spanjaarden was er hoge pressing en werd er overal bewogen. In de opbouw leden wij dan weer te veel balverlies. Maar goed, ik probeer het positief te bekijken. De nieuwe staf kon op deze manier zien waaraan nog gewerkt moet worden."

De verdediger van Paris Saint-Germain merkt dat verwachtingen rondom België hooggespannen zijn. "De reputatie die we nu in het buitenland hebben, is vooral gestoeld op de individuele kwaliteiten van de spelers. We moeten ervoor zorgen dat we ook een reputatie opbouwen qua collectief. Als we ooit resultaten willen halen, zal er op dat vlak meer evenwicht moeten zijn. Het is echt jammer, want tegen Spanje hadden we graag getoond wat we in onze mars hebben."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen