Bondscoach Kroatië onder vuur

18 mei 2006, 15:44

De Kroatische bondscoach Zlatko Kranjcar heeft zich met zijn selectiebeleid niet populair gemaakt. De oefenmeester liet, tot verbijstering van het hele land, topscorer Eduardo da Silva thuis. Niko Kranjcar, de zoon van de bondscoach, gaat daarentegen wél naar het WK.

De 22-jarige Eduardo da Silva geldt als de grote vedette van de Kroatische competitie. De geboren Braziliaan van Dinamo Zagreb was dit seizoen goed voor twintig goals en elf assist en werd de afgelopen twee seizoenen verkozen tot beste speler van de competitie. Alom werd aangenomen dat Eduardo mee zou gaan naar Duitsland, maar bondscoach Kranjcar geeft de voorkeur aan zijn zoon Niko. 

In Kroatië is hier vol verbijstering op gereageerd, sommige kranten eisen zelfs dat Kranjcar zijn functie neer zal leggen. De oefenmeester lijkt zijn krediet, nog voor de start van het WK, al helemaal verspeeld te hebben. In de groepsfase van het WK stuit Kroatië op Japan, Australië en Brazilië. Bij een slecht resultaat in deze groep, lijken de dagen van Kranjcar geteld.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen