Van der Sar spreekt voorkeur uit voor doelman Oranje

4 september 2016, 19:20

Edwin van der Sar zegt met genoegen de keepersdiscussie rondom het Nederlands elftal te volgen. Jasper Cillessen, Jeroen Zoet en Maarten Stekelenburg maken alle drie kans op een plek onder de lat. Toch blijft Van der Sar een voorkeur houden voor de naar FC Barcelona vertrokken Cillessen.

Stekelenburg werd in eerste instantie gezien als de opvolger van Van der Sar. "Nu lijkt hij weer terug, keept bij Everton goed en heeft nog genoeg jaren voor zich om zichzelf te laten zien. Ik was 34 toen ik naar Manchester United ging, dat geeft maar aan dat doelmannen nog wel even meegaan. Het is leuk voor Maarten dat hij weer terug is. Daarnaast maakt Zoet een goede ontwikkeling door. Met PSV kampioen geworden, goede duels gekeept in de Champions League", vertelt de oud-doelman aan Voetbal International.

"Toch kies ik op dit moment voor Jasper Cillessen. Hij heeft niet zijn beste seizoenstart gekend, maar dat zegt niet heel veel. Ikzelf was ook altijd een slow starter. Het is een mooie strijd in Oranje, aangezien er niet één iemand ver bovenuit steekt. In mijn tijd was het vooral de discussie wie de nummers twee en drie waren. Nu hebben drie keepers het zelf in de hand. Met goede prestaties kunnen ze hun plek in Oranje afdwingen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen