De Boer: "Houd eens op met die naïviteit in Nederland!"

5 september 2016, 14:43

Ronald de Boer laat zijn licht schijnen op de fase waarin het Nederlands elftal momenteel zit. Oranje speelt morgen (dinsdag) de zeer belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden en de voortekenen zijn niet bepaald positief te noemen. De voormalig international vindt vooral dat Nederland eens een keer minder naïef moet worden.

De 1-2 nederlaag tegen Griekenland gaf nog maar eens dat er nog veel werk aan de winkel is voor Oranje, dat nog steeds in een diep dal zit. "Het vertrouwen hing al aan een dun draadje, men roept al snel dat we er helemaal niets meer van kunnen. Daarom was winst lekker geweest. Dan was het negativisme uit de lucht gehaald,  zodat we met een goed gevoel naar Zweden hadden kunnen afreizen. Dat is verbruid. Jammer", aldus De Boer bij FOX Sports, waar hij analyticus is. Hij zag wel enkele positieve punten. "Het spel van Vincent Janssen, van Kevin Strootman. Twee belangrijke pilaren. En normaal gesproken, ondanks dat hij in de fout ging tegen de Grieken, is Daley Blind een geweldenaar in de verdediging. Ik kan echt van hem genieten bij Manchester United."

De Boer beseft dat het bij Oranje niet meer zo goed is als vroeger, maar vindt dat het ook een mentaal probleem is. "Ik heb al vaker gezegd: we moeten niet meer zo naïef zijn", aldus de oud-middenvelder. "Ik hoop dat Nederlandse clubs realistisch worden en niet alleen maar 4-3-3 spelen. Dan denk ik: houd nou eens op! Je moet willen winnen, dat kan ook met 5-3-2. Als extraatje gaat daardoor het niveau van onze aanvallers omhoog. Zet ze tegen een overmacht aan verdedigers, maak het ze moeilijk en houd geen open huis. Waarom gaat in het buitenland die ene kans er wel in en zien we dat in de Eredivisie te weinig? Omdat ze hier per wedstrijd nog een mogelijkheid of vijf krijgen. Daar word je gemakzuchtig van."

De voetbalfilosofie moet veranderen in Nederland, benadrukt De Boer. "Als je niet meer sterker bent dan je tegenstanders, moet je slimmer zijn. Heb je even geen goede buitenspelers tot je beschikking? Okay, speel dan 4-4-2. Ook de voetballers van nu moeten verschillende stijlen onder de knie kunnen krijgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen