Groep D: Bale helpt Wales aan riante zege op Moldavië

5 september 2016, 22:47   Bijgewerkt: 6 september 2016, 07:35

Wales heeft maandagavond de goede lijn van het EK doorgetrokken naar de WK-kwalificatie. In de eerste wedstrijd in groep D had Wales geen enkel probleem met Moldavië. Verder speelde Servië gelijk tegen Ierland en versloeg Oostenrijk eerder op de avond Georgië.

Gareth Bale speelde een belangrijk rol tijdens de zege van Wales. De sterspeler van Real Madrid gaf na veertig minuten een perfecte voorzet op Sam Vokes. Hij zette Wales op voorsprong, waarna Joe Allen de score nog voor rust verdubbelde. Hij schoot een afvallende bal hard en laag in het doel. Bale zette ook zijn naam op het scoreformulier. Na slordig inleveren van Moldavië liep hij alleen op de keeper af, die kansloos was op het schot van de aanvaller. Bale zorgde voor een 4-0 eindstand middels een strafschop.

Servië

Servië en Ierland vermaakten het publiek met hun onderlinge wedstrijd in groep D. Na drie minuten stonden de bezoekers door toedoen van Jeff Hendrick razendsnel op voorsprong tegen Servië. Het thuisland herstelde na rust in een periode van zeven minuten de achterstand. Filip Kostic trok de stand gelijk, waarna Dusan Tadic met een penalty voor de voorsprong zorgde. Ierland stelde een punt veilig dankzij een treffer van Daryl Murphy. Oostenrijk won eerder op de avond met 1-2 van Georgië.