Bondscoach Italië over fouten Chiellini: "Zijn jokers zijn op"

6 september 2016, 08:32

Het nationale elftal van Italië ging maandag op bezoek bij Israël om de eerste stap te zetten op weg naar kwalificatie voor het WK in Rusland. Dat lukte, getuige de 1-3 zege. Toch ging het allemaal niet van een leien dakje. Giorgio Chiellini leed balverlies waarmee hij de enige tegentreffer inleidde en werd later van het veld gestuurd.

"Normaal gesproken maakt Chiellini twee fouten in vijf jaar tijd. Hij heeft dus al zijn jokers al opgemaakt", grapte de Italiaanse bondscoach Giampiero Ventura tegenover Sky Sport Italia over de verdediger van Juventus. Overigens speelde Chiellini ook in de oefenwedstrijd tegen Frankrijk al een ongelukkige wedstrijd.

"We hebben goede dingen laten zien. Maar ook een doelpunt geïncasseerd op een moment dat Israel nog niet één keer op doel had geschoten. Over de gehele wedstrijd ben ik tevreden, omdat we meerdere kansen hebben gecreëerd en als team hebben gespeeld. Maar we waren wel even de weg kwijt na de fout van Chiellini", aldus Ventura.

Italië is in de poule ingedeeld bij Spanje. Op 6 oktober van dit jaar treffen beide landenteams elkaar. Hetzelfde affiche stond op het programma tijdens het EK in Frankrijk; toen won Italië overtuigend met 2-0. De overige landen in de poule zijn Albanië, Macedonië, Israël en Liechtenstein. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen