Stevens: "Nederland is vergeten waar het om gaat: winnen"

6 september 2016, 09:48

Het is een veelgestelde vraag in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Zweden: moet Nederland op zoek naar een nieuwe bondscoach als er vanavond (dinsdag) wordt verloren? Volgens Huub Stevens zeker niet. De trainer in ruste wijst op de problemen waarmee Blind buiten zijn schuld om kampt.

"De crisis bij het Nederlands elftal kun je niet alleen op hem afschuiven. Na het missen van het EK wisten we al dat de kwalificatiereeks voor het WK moeilijk zou worden. De oorzaken liggen in de jeugdopleiding van jaren geleden. Daar zijn dingen grondig mis gegaan, waar we nu de prijs voor betalen. Nederland voetballand is doorgeschoten in het balbezitverhaal en is vergeten waar het werkelijk om gaat: winnen", zo zegt Stevens in gesprek met De Telegraaf.

"En om te winnen, moet je ook goed kunnen verdedigen. Moet je eens kijken welke positionele fouten onze verdedigers maken en hoe moeilijk onze spelers het vinden om bij balverlies goed om te schakelen. Daar liggen de fundamentele problemen van ons voetbal. Daar loopt bondscoach Danny Blind tegenaan, maar daar zou op dit moment elke bondscoach op zijn positie tegenaan lopen. Daarom zou ik het onterecht vinden, als alles op Blind wordt afgeschoven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen