Standard Luik ontslaat hoofdtrainer en vindt direct opvolger

6 september 2016, 10:16

Standard Luik moet op zoek naar een nieuwe trainer. De Belgische club maakt via de officiële kanalen bekend dat het de samenwerking met Yannick Ferrera heeft beëindigd. De 35-jarige Spaans-Belgische voetbalcoach stond slechts een jaar aan het roer bij Standard Luik.

In de reguliere competitie waren zijn prestaties vorig seizoen matig. Hij eindigde op de zevende plek en kwam drie punten tekort voor een plek in de play-offs om de landstitel. Dat was de laagste klassering sinds het seizoen 2009/2010. Wel boekte hij succes door de nationale beker te winnen.

De start van dit seizoen was echter opnieuw niet goed. In de eerste vijf wedstrijden werd slechts eenmaal gewonnen, waardoor Standard Luik momenteel tiende staat in de Belgische competitie. In 2012 werd PEC Zwolle-trainer Ron Jans al eens ontslagen bij Standard Luik na een teleurstellende start.

Standard Luik is in de Europa League ingedeeld in dezelfde poule als Ajax. Op donderdag 29 september spelen beide teams in de Amsterdam ArenA tegen elkaar. De andere twee clubs in de poule zijn Celta de Vigo en Panathinaikos.

Jankovic

Direct na het ontslag van Ferrera presenteerde Standard Luik al zijn opvolger: Aleksander Jankovic. De 44-jarige oefenmeester komt over van KV Mechelen. Daar werkte hij al samen met één van de verantwoordelijke mensen op sportief gebied van Standard Luik: Olivier Renard.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen