Emanuelson vindt club: "Moet weer wedstrijden spelen"

6 september 2016, 11:31

Urby Emanuelson heeft een nieuwe club gevonden. Hij vervolgt zijn carrière bij Sheffield Wednesday in het Championship, het tweede niveau in Engeland. Emanuelson kon na het sluiten van de transfermarkt bij een nieuwe club tekenen omdat hij transfervrij was na zijn vertrek bij Hellas Verona.

In gesprek met Voetbal International legt Emanuelson uit waarom hij voor Sheffield Wednesday koos. "Ik moet weer wedstrijden gaan spelen. Dat zit bij Sheffield wel goed, want zij speelden vorig seizoen vijftig wedstrijden. Ze spelen sowieso nog zo'n veertig reguliere competitiewedstrijden en ik denk dat ik dat wel nodig heb, om helemaal terug te komen."

Emanuelson kwam de afgelopen jaren maar weinig aan spelen toe. "En ik snap dat clubs daardoor aan me twijfelen. Maar bij Sheffield lieten ze gelijk merken dat ze me graag willen hebben. Ze boden me gelijk een contract aan en ook een goed contract. Ik zit gelijk qua salaris bij de bovenste groep. Ook daar spreekt vertrouwen uit en daarom is dit geen gok voor mij."

Omdat hij transfervrij was, stond zijn telefoon roodgloeiend. "Want iedereen is tegenwoordig zaakwaarnemer. Je wordt vaak benaderd door derden en het is moeilijk aan te voelen wat serieus is en wat niet. Maar als iemand zegt dat een bepaalde club interesse heeft, gaat dat toch in je hoofd zitten. Iedereen wil van je meesnoepen."

Van een terugkeer naar de Eredivisie was ook nog even sprake. "Aan het begin van de zomerse transferperiode meldde FC Groningen zich, maar dat vond ik toen nog te vroeg. Later sprak ik nog eens kort met Quincy Owusu-Abeyie. Hij polste me voor NEC, maar dat werd nooit echt serieus."

Bij Sheffield Wednesday treft Emanuelson een landgenoot: Glenn Loovens. "Ik heb hem nog niet gesproken, maar ik ga straks wel een babbeltje met hem maken. Hopelijk kan hij me hier wegwijs maken." Aanstaande zaterdag hoopt Sheffield na een teleurstellende competitiestart op een overwinning in de thuiswedstrijd tegen Wigan Athletic.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen