Kranten eensgezind: "Oranje ontbeert elk geluk"

7 september 2016, 08:50

Maandenlang werd het Nederlands elftal geregeld met de grond gelijk gemaakt door de landelijke media, maar dat is na het 1-1 gelijkspel van Oranje in Zweden niet het geval. De kranten hebben een prima gevoel overgehouden aan het spel van de ploeg van bondscoach Danny Blind in de eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK 2018.

De media vinden stuk voor stuk dat Oranje recht had op de winst, maar wijten het puntenverlies aan het ontbreken van fortuin. "Oranje ontbeert elk geluk", kopt het Algemeen Dagblad bijvoorbeeld. "Het spel bood zowaar voorzichtige hoop richting de toekomst. Temidden van bestuurlijke chaos en dreigende rampspoed toonde Oranje zich weerbaar", aldus de ochtendkrant.

De Telegraaf vindt dat Nederland weer kleur op de wangen heeft gekregen. "Het mag gewoon niet. Danny Blind heeft allesbehalve het geluk aan zijn achterste hangen", stelt de krant. "Eigenlijk speelde Oranje de hele wedstrijd met de handrem op tegen een Zweeds elftal dat zonder Zlatan Ibrahimovic helemaal niets meer voorstelt."

"Een opsteker is Oranje niet gegund", schrijft De Volkskrant op haar beurt. "In het doolhof van de crisis sloeg Oranje dinsdag een duistere weg in, maar kort voor het betreden van een mogelijk fataal zijpad was daar een streep licht."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen