Huntelaar vindt Bayern verslaan mooie uitdaging

7 september 2016, 11:53

Klaas-Jan Huntelaar opende het seizoen met Schalke 04 met een 1-0 nederlaag bij Eintracht Frankfurt en het wordt een hels karwei om de tweede wedstrijd wél te winnen. Het sterrenteam van Bayern München komt komende vrijdag namelijk langs in Gelsenkirchen. "We weten dat het niet makkelijk gaat worden tegen deze ploeg."

Huntelaar maakt zijn borst nat voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. "We treffen een sterke tegenstander, die begon met een 6-0 zege (op Werder Bremen, red.). Toch gaan we de wedstrijd positief in, we willen een resultaat pakken. Met de steun van het thuispubliek moet dat mogelijk zijn. We gaan de uitdaging aan om Bayern te verslaan", aldus de Nederlandse spits, die tijdens de interlandonderbreking niet op pad was met het Nederlands elftal.

Het strijdplan van Schalke tegen Bayern kan twee kanten op volgens Huntelaar. "We kunnen achterover leunen of juist hoog druk zetten", aldus de goaltjesdief. "We zullen zien welke route we gaan kiezen. Voor een spits is het in ieder geval niet lekker als je team alleen maar verdedigt", knipoogt de Achterhoeker, die weleens gescoord heeft tegen Bayern. "Maar dat was een paar jaar geleden met het Nederlands elftal. Het zou mooi zijn als het ook in het shirt van Schalke gaat lukken."

Met Schalke neemt Huntelaar het in de Europa League-groepsfase op tegen OGC Nice, FC Krasnodar en Red Bull Salzburg. "Deze ploegen hebben zich allemaal versterkt. Nice heeft bijvoorbeeld Mario Balotelli aangetrokken. Ik verwacht interessante wedstrijden, maar eerst focussen we ons puur op de Bundesliga."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen