Donovan haalt kicksen na twee jaar weer uit de wilgen

9 september 2016, 08:02

Landon Donovan zette twee jaar geleden een punt achter zijn carrière, maar is nu teruggekomen op deze beslissing. De 34-jarige Amerikaan gaat weer aan de slag bij Los Angeles Galaxy, de club waar hij afgelopen decennium op handen gedragen werd.

'He's back', staat er met koeienletters te lezen op de officiële website van LA Galaxy, dat de comeback van Donovan vol trots aankondigt. De aanvaller is de all-time topscorer van de nationale ploeg van de Verenigde Staten, met 57 goals in 157 interlands. Bovedien heeft hij meerdere records in de MLS op zijn naam staan, zoals de meeste doelpunten (144), assists (136) en titels (6).

Donovan maakte op jonge leeftijd al de oversteek naar Europa, maar wist bij Bayer Leverkusen geen doorbraak te forceren. Hij speelde ook voor Bayern München en Everton, maar kon eigenlijk alleen floreren in de MLS. Daar gaat hij nu dus, twee jaar na zijn voetbalpensioen, weer voetballen. "Ik heb besloten om uit mijn pensioen te stappen en de rest van het seizoen voor LA Galaxy te spelen. De kans kwam voorbij en dit voelt, na gespreken met de mensen uit mijn directe omgeving, als de juiste stap. Ik kijk ernaar uit om alles te geven om Galaxy te helpen, zowel op als buiten het veld", zegt de teruggekeerde Donovan.

LA Galaxy komt superlatieven tekort om Donovan te omschrijven en neemt termen als 'legende', 'icoon' en 'geweldenaar' in de mond op haar website.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen