FC Utrecht en PEC Zwolle op zoek naar eerste zege

9 september 2016, 18:47

FC Utrecht en PEC Zwolle presteerden het afgelopen seizoen prima, maar beleefden deze jaargang een moeizame start. De club uit de Domstad pakte in de eerste vier duels slechts twee punten, de Blauwvingers zijn met één punt zelfs de hekkensluiter in de Eredivisie. Zaterdag staan beide teams tegenover elkaar in Zwolle. 

Ten Hag: "Moeten juiste mentaliteit tonen"

Utrecht-coach Erik ten Hag blijft positief. "Er staat een sterke selectie. Het is zaak het nu zo snel mogelijk in elkaar te laten vallen", zegt de oefenmeester op de clubwebsite. "Als technische staf hebben we veel keuzes te maken. Luxe keuzes. We zijn eigenlijk weer in voorbereiding. Aan de afgelopen twee trainingsweken hebben we, zonder aanwezigheid van de (jeugd)internationals maar met behulp van Jong FC Utrecht en de A-junioren, een goede invulling kunnen geven. Het gaf ons meteen de gelegenheid andere jongens aan het werk te zien. Het waren prima weken."

"Als ik kijk naar onze manier van voetballen, dan denk ik dat we in veel wedstrijden dit seizoen een hoog niveau haalden. Maar we hebben veel te veel persoonlijke fouten gemaakt", aldus Ten Hag. "Dat zal er uit moeten. Spelers moeten hun verantwoordelijkheid nemen. We moeten ook meer met het hart spelen, meer winnaarsdrang tonen. We spelen ontzettend goed. Er zijn in Nederland niet veel ploegen die ons niveau halen. De naakte waarheid is na vier speeldagen wel: we hebben twee punten. We moeten het niveau dat we halen gaan omzetten in klinkende munt, in punten. Met dat gevoel reizen we morgen af naar Zwolle. We moeten de juiste mentaliteit tonen. Dan gaan de punten komen."

Jans: "Kwaliteit gaat echt omhoog"

PEC Zwolle trainde, niet voor het eerst dit seizoen, besloten voor het treffen met FC Utrecht. "Ook tegen Utrecht wordt het weer een tactisch duel. Voor zover ik weet, traint Utrecht ook besloten. Dan kan je toch de schijn ophouden met wie en hoe je gaat spelen. Het is de vorige keer goed bevallen", aldus coach Ron Jans bij PEC Zwolle TV. "In de vorige wedstrijd tegen Heerenveen (1-0 verlies, red.) kon je wel zien dat zij in de eerste helft nog zoekende waren naar wie nou waar speelde bij ons. Over het verdedigende plan was ik tevreden, alleen willen we veel meer counters goed uitspelen. Dat was pover."

Jans verwacht dat FC Utrecht en PEC Zwolle gelijkwaardig aan elkaar zijn. "Wij zijn op zoek naar het omslagpunt", vervolgt hij. "Zij hebben ook nog niet gewonnen, maar ik vind wel dat ze over vier duels gemiddeld beter hebben gespeeld dan wij. Maar als ik ook weer naar de training van vandaag kijk, dan gaat de kwaliteit echt omhoog. Wat dat betreft waren het goede trainingsweken. Voor PSV-thuis (0-4 verlies, red.) waren de jongens ook al goed bezig. Maar volgens mij zijn we nu verder. Dat moeten we morgen laten zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen