Vrouwen: Ajax en ADO Den Haag winnen opnieuw

9 september 2016, 23:15   Bijgewerkt: 11 september 2016, 16:39

Ajax en ADO Den Haag zijn na twee speeldagen als enige teams nog zonder puntenverlies in de Eredivisie Vrouwen. Ajax zegevierde vrijdag met 1-2 bij PSV, terwijl ADO op eigen veld met dezelfde cijfers te sterk was voor SC Heerenveen.

Marjolein van den Bighelaar tekende in de 34ste minuut voor het winnende doelpunt namens Ajax op visite bij PSV. Lois Oudemast had de Amsterdamse vrouwen in de zesde minuut al op 0-1 gezet, Michelle Hendriks maakte acht minuten later gelijk namens de thuisclub. ADO dankte de winst op Heerenveen, dat vorige week nog met 2-1 won van PSV, aan een doelpunt van Carmen Simonis in de zeventigste minuut. De bezoekers uit Friesland gingen bij de doelwissel nog met 0-1 aan de leiding.

Naast ADO, Ajax en Heerenveen wist debutant Achilles '29 vorige week ook te winnen. De ploeg uit Groesbeek kon de 0-2 zege bij PEC Zwolle vanavond geen passend vervolg geven. Op eigen veld werd met 0-1 verloren van Telstar VVNH. FC Twente, dat begon met een nederlaag tegen Ajax, pakte nu wel drie punten. Door een goal van Marthe Munsterman in de vierde minuut won de Overijsselse club thuis met 1-0 van PEC Zwolle.

Na twee speeldagen hebben Ajax en ADO de maximale zes punten. Twente, Heerenveen, Achilles '29 en Telstar volgen met drie punten op een gedeelde derde plaats, Zwolle en PSV zijn nog puntloos.