De Jong debuteert met gelijkspel bij Galatasaray

10 september 2016, 22:14

Galatasaray heeft voor de eerste keer dit seizoen puntenverlies geleden in de Turkse competitie. De ploeg van coach Jan Olde Riekerink, die Nigel de Jong liet debuteren, bleef zaterdag in de uitwedstrijd tegen Kayserispor steken op een 1-1 gelijkspel. De Jong kwam direct na rust binnen de lijnen, maar moest in de extra tijd met een lichte blessure weer naar de kant.

Galatasaray, met Wesley Sneijder in de basis, kwam in de twaalfde minuut aan de leiding bij Kayserispor. Op aangeven van Bruma opende Yasin Öztekin de score. Vijf minuten voor de doelwissel kwam de thuisclub langszij. Welliton nam de 1-1 voor zijn rekening en dat bleek ook de eindstand.

Galatasaray heeft na drie duels zeven punten en staat daarmee, samen met Besiktas, op de tweede plaats in de Super Lig. Dat team won thuis met 3-1 van Karabükspor, mede door een rake strafschop van de in Zaandam geboren O?uzhan Özyakup. Istanbul Basaksehir is met de volle negen punten uit drie wedstrijden de koploper in Turkije. De club was eerder op de dag met 3-1 te sterk voor Kasimpasa SK.