Excelsior na knotsgekke opening sterker dan zwak Heracles

10 september 2016, 22:55

Het is Excelsior opnieuw gelukt de goede seizoenstart een gevolg te geven. De formatie van Mitchell van der Gaag won na een spectaculair duel van Heracles Almelo. Deze overwinning was met name te danken aan de schitterende openingsfase van de Kralingers: al na 22 minuten stond de ploeg met 3-0 voor. Een van die treffers viel al voordat Heracles een bal kon aanraken. Het was voor Heracles de snelste voorsprong van die grootte ooit.

Een woedende John Stegeman snakte overduidelijk naar de rust, zodat hij eindelijk kon ingrijpen. Met twee nieuwe namen in Mark-Jan Fledderus en Bradley Kuwas begon Heracles aan het tweede bedrijf. De ploeg van Stegeman kwam met frisse moed aan de aftrap, en kwam met een vrije trap van Fledderus zowaar dicht bij een doelpunt. Daarna dutte de wedstrijd weer in, en ontstond er een status quo waarin Heracles niet kon, en Excelsior niet meer hoefde.