Heerenveen houdt punten thuis tegen verzwakt Twente

10 september 2016, 22:52   Bijgewerkt: 10 september 2016, 23:39

SC Heerenveen heeft de tweede thuiszege op rij geboekt. In het Abe Lenstra Stadion was de ploeg van Jurgen Streppel net iets sterker dan FC Twente. Reza Ghoochannejhad deed wat een spits moet doen: twee keer scoren. De derde treffer van de Friezen kwam op naam van Sam Larsson. Bij Twente luisterde Bersant Celina zijn debuut op met een doelpunt: 3-1.  

Voor het eerst in meer dan drie jaar stond smaakmaker Hakim Ziyech niet meer op het veld bij een ontmoeting tussen Twente en Heerenveen. De Friese fans waren er niet rouwig om want die zagen Ziyech de laatste twee edities eigenhandig in het voordeel van Tukkers beslissen. Niet alleen de afwezigheid van de nieuwbakken Ajacied was een aderlating voor FC Twente. Ook de blessure van topscorer Enes Ünal kwam trainer René Hake slecht uit. Aanwinst Mateusz Klich (ex-PEC Zwolle) en Jari Oosterwijk moesten het gemis van de twee topscorers opvangen.

Bij SC Heerenveen bleef de gewenste versterking in de defensie (Jordens Peters) uit. Wel kwam Shay Facey naar Friesland, maar de Manchester City-huurling nam plaats op de bank naast Jurgen Streppel. De coach van de thuisploeg gunde Yuki Kobayashi wel zijn basisdebuut waardoor Younes Namli buiten de basiself viel.

Met één doelpunt voorsprong nam de ploeg van Streppel geen genoegen en die instelling leidde al snel tot meer kansen. Arber Zeneli, die zijn directe tegenstander vaak te snel af was, stuitte direct na de openingstreffer op Marsman en Sam Larsson teisterde de paal met een heerlijke vrije trap. Twente kon daar, ook in aanvallend opzicht, weinig tegen inbrengen. Verder dan een afstandsschot van Dejan Trajkovsk en een goede mogelijkheid voor Oosterwijk kwamen de Tukkers niet. In beide gevallen ging de bal net naast het doel van Erwin Mulder.

Bij die twee grote kansen bleef het niet voor de bezoekers. Chinedu Ede liet een mogelijkheid onbenut nadat hij was ontsnapt aan de aandacht van Marzo en Peet Bijen maakte geen gebruik van een vrije kopkans. De 1-1 leek dichterbij dan de 2-0, maar daar dacht Larsson anders over. De Zweedse linksbuiten liet de frustratie van een misgelopen transfer achter zich met een bekeken schuiver vanaf de rand van de zestien. Opnieuw was Marzo de aangever, de rechtsback legde de bal vanaf de flank goed klaar voor de inkomende Larsson: 2-0.

De tweede tegentreffer leek meteen de doodsteek voor de Tukkers. Een terugkeer van Twente, zonder de creativiteit van Ziyech en Ünal, lag ook niet meteen voor de hand. Toch werd het nog spannend in het Abe Lenstra Stadion. Invaller Bersant Celina (de nieuwste City-huurling) bracht de bezoekers terug in de wedstrijd na een slimme steekpass van Trajkovski. De Kosovaarse middenvelder stuurde Mulder de verkeerde hoek in met een geplaatst schot met binnenkant voet: 2-1.

De 2-2 was nog dichtbij, maar een schot met links van Kamohelo Moketjo scheerde net over de kruising waardoor een comeback uitbleef. De bezoekers liepen zelfs nog verdere schade op met een tweede gele kaart voor Ter Avest (voor een lichte overtreding op Lucas Bijker) en een tegengoal in blessuretijd van Ghoochannejhad. De Iraniër stond op de juiste plek na een lage voorzet van Larsson. Heerenveen stijgt naar de zesde plaats met acht punten. Twente ziet de Friezen passeren op de ranglijst en blijft in de middenmoot met zes punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen