Dost trefzeker bij debuut voor Sporting Portugal

10 september 2016, 23:37   Bijgewerkt: 11 september 2016, 01:14

Bas Dost heeft zijn debuut voor Sporting Portugal opgeluisterd met een doelpunt. De Nederlandse spits, die VfL Wolfsburg eind vorige maand verruilde voor de Portugese topclub, bepaalde zaterdag in de thuiswedstrijd tegen  Moreirense de eindscore op 3-0.

Dost kwam in de 56ste minuut op het scoreformulier. Gelson Martins had Sporting in de 27ste minuut aan de leiding gebracht, Joel Campbell was in de 52ste minuut verantwoordelijk voor de 2-0. Moreirense-speler Neto incasseerde in de 34ste minuut een rode kaart. Dost speelde de volle negentig minuten bij Sporting, Luc Castaignos zat nog niet bij de selectie. Laatstgenoemde verruilde Eintracht Frankfurt deze zomer voor de groen-witten. Ook Marvin Zeegelaar ontbrak bij Sporting, dat nu met de volle twaalf punten uit vier wedstrijden aan kop gaat in de Portugese liga.

FC Porto won met 3-0 van Vitoria Guimaraes, door goals van Ivan Marcano, Óliver Torres en João Aurélio (eigen doelpunt). Porto staat voorlopig derde met negen punten, één punt achter nummer twee Benfica. Dat team won vrijdag met 1-2 bij Arouca.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen