Streppel geniet van Japanse Heerenveen-debutant

11 september 2016, 10:04

Yuki Kobayashi was zaterdagavond voor de eerste keer in het shirt van sc Heerenveen te bewonderen. De Japanner maakte tegen FC Twente zijn debuut voor de Friese club. De 24-jarige middenvelder bewees meteen zijn waarde en droeg zijn steentje bij aan de keurige 3-1 thuisoverwinning op de Tukkers. Coach Jurgen Streppel is onder de indruk.

"Yuki was geweldig, dat hebben jullie toch ook gezien? Het mooie is dat hij ondanks het feit dat hij moeite heeft met de taal, de boel neer wil zetten. Als je ziet hoe snel hij zich aanpast, dat is echt kwaliteit", zegt Streppel op het digitale thuis van Heerenveen over de zomeraanwinst. Kobayashi speelde in het verleden voor Júbilo Iwata en Tokyo Verdy en maakte voor het eerst in zijn carrière de oversteek naar Europa.

Maar Streppel heeft niet alleen genoten van Kobayashi. Het hele team oogstte lof bij de trainer. "Ik ben al een paar jaartjes trainer, maar de eerste helft was ik echt onder de indruk. Het was genieten, we hadden alleen meer goals moeten maken", aldus de trotse Streppel, die de positieve energie in de tweede helft wel wat zag wegvloeien. "Ik vertelde de jongens in de rust dat ik had zitten genieten, maar dat had ik beter niet kunnen zeggen", knipoogt de oefenmeester. "Maar goed, ik blij met dit resultaat. Het was een mooie avond."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen