Feyenoord behoudt perfecte score na prachtdag in Kuip

11 september 2016, 14:32   Bijgewerkt: 11 september 2016, 15:04

Feyenoord heeft PSV weer afgelost als koploper van de Eredivisie. De Rotterdammers brachten ADO Den Haag de eerste nederlaag van de competitie toe. Dirk Kuyt brak na een half uur de ban in De Kuip, Nicolai Jørgensen en Karim El Ahmadi maakten de andere doelpunten. Ludcinio Marengo scoorde tegen voor ADO: 3-1.

Knuffel

Knuffel

Dat moment werd in de resterende 78 minuten niet meer overtroffen, maar er viel wel genoeg te genieten in De Kuip voor de Feyenoord-supporters. De thuisploeg had de nummer drie van de ranglijst vanaf minuut één in de tang en liet mooie staaltjes voetbal zien vanaf de flanken. Jens Toornstra en Steven Berghuis lieten zien dat Giovanni van Bronckhorst een luxeprobleem heeft als Eljero Elia terugkeert van zijn blessure.

De meerwaarde van Berghuis en Toornstra kwam vooral tot uitdrukking in de voorbereiding van kansen. Rechtsbuiten Berghuis liet de bal regelmatig achter de defensie vallen na een fijne trap met zijn linkervoet. Toornstra zwierf wat meer over het veld en bracht zijn collega's in stelling met voorzetten en steekpasses.

De inspanningen van Berghuis leiden niet tot een goal, mede omdat Jørgensen en Toornsta verzuimden om te profiteren van twee mooie steekpasses van de huurling van Watford. Zijn collega aan de andere kant had wat dat betreft meer geluk. Dirk Kuyt brak de ban door de bal in twee instanties én via de onderkant van de lat achter doelman Ernestas Setkus te werken na een voorzet van Toornstra: 1-0.

Na iets meer dan een half uur spelen kon de 4-4-2 countertactiek van Zeljko Petrovic daarmee de prullenbak in. De coach van ADO had zijn team juist aangepast vanwege de beperkte inzetbaarheid van Mike Havenaar (vanwege ziekte) en de afwezigheid van Ruben Schaken (hamstringblessure) en gokte op de snelheid van Gervane Kastaneer en Sheraldo Becker.   

Petrovic moest na bijna een uur spelen Havenaar toch brengen om iets te doen aan de 2-0 stand. De lange Japanner kon het verschil echter niet meer maken. De bezoekers kwamen nog goed weg bij kansen van Kuyt, Toornstra, Jørgensen en invaller Simon Gustafson. Drie keer stond Setkus in de weg en Kuyt zag zijn poging uit de draai op de lat eindigen.

Met de maximale score na vijf duels kan Feyenoord vol vertrouwen uitkijken naar een uitdagende week met duels tegen Manchester United (donderdag) en PSV (zondag). ADO zakt door de nederlaag minimaal één plaats, maar doet ook nog steeds bovenin mee. 

[photo,100690,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen