Gretig Go Ahead beleeft mooie middag tegen Roda JC

11 september 2016, 16:33

Go Ahead Eagles heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. In de eigen Adelaarshorst werd een teleurstellend Roda met 2-0 verslagen. De laatste treffer, van een invaller, maakte de middag extra mooi voor de thuisploeg.

Beide ploegen zijn dit seizoen niet bepaald denderend begonnen. Go Ahead behaalde een schamel puntje tegen NEC uit de eerste vier duels. Tegenstander Roda deed het iets beter. De Limburgers sprokkelden meteen wat puntjes bij elkaar, die vaak onmisbaar zijn in de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie. Ze pakten tot dusver drie punten, onder meer dankzij een knap gelijkspel in Amsterdam.

Aan de andere kant liet linksbuiten Randy Wolters zich zien, terwijl de ogen vooral gericht waren op de teruggekeerde Jarchinio Antonia aan de andere kant. Toch bleef het bij pogingen vanaf 20/25 meter, eindstation Leon de Kogel werd zelden gevonden voorin.

Het was aan Roda om zich te herpakken en terug te knokken in de wedstrijd. Maar daar had het duidelijk moeite mee. Tom Van Hyfte, de effectieve aanvoerder van het elftal van trainer Yannis Anastasiou, was zelden te zien voor het doel van Go Ahead, terwijl smaakmaker Adil Auassar niet lekker in de wedstrijd zat.

In de slotfase stelde invaller Darren Maatsen de punten op schitterende wijze veilig. Na een verre trap van keeper Theo Zwarthoed legde hij de bal dood op de voet, en krulde hij 'm vervolgens heerlijk in de korte hoek: 2-0. Een verdiende zege voor de Eagles, terwijl Roda volgend weekend echt meer weerstand moet gaan bieden om kans te maken op de eerste driepunter.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen