Van Hanegem geniet van knuffels: "Werd er stil van"

12 september 2016, 09:21

Toen Willem van Hanegem zondagmiddag naar de wedstrijd tussen Feyenoord en ADO Den Haag zat te kijken, moest hij even slikken in de twaalfde minuut. De meegereisde supporters van ADO gooiden honderden knuffels naar een vak vol zieke kinderen van het Sophia Kinderziekenhuis. Van Hanegem vond het prachtig.

"De honderden knuffels die gisteren in de Kuip vanuit het uitvak van ADO Den Haag bij de zieke kinderen een vak lager terechtkwamen... wat was dat mooi", schrijft Van Hanegem daags na de knuffelregen in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Daar werd ik echt even stil van. Zó vaak worden fanatieke supporters neergezet als complete imbecielen, maar dat is wat mij betreft negen van de tien keer ten onrechte."

Van Hanegem breekt verder een lans voor de supporters. "Geloof me, als die mensen mee mogen denken over het te voeren beleid komen ze vaak met veel betere ideeën dan al die mensen in dure pakken die bij de grote wedstrijden vooral op het pluche willen zitten. Ik heb het niet over het beleid bepalen, hè. Maar wel over meedenken. Zij weten exact wat er leeft op de tribunes. Natuurlijk, het lijntje is bij die gasten vaak dun, soms slaat het ook weer door naar de verkeerde kant, maar het zijn in beginsel wel de mensen die het voetbal mooi maken. Die schitterende spandoeken maken, zoals twee seizoenen terug bij Feyenoord tegen Sevilla. De mensen de stadions laten kolken", aldus De Kromme.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen