Promes: "Tijd is gekomen om ook bij Oranje te presteren"

12 september 2016, 15:59

Een nieuwe generatie moet zich aandienen bij het Nederlands elftal en Quincy Promes wordt gezien als een van de spelers die in deze moeilijk tijd moet opstaan bij Oranje. De 24-jarige aanvaller lijkt echter een soort van plankenkoorts te hebben bij de nationale ploeg: waar het bij Spartak Moskou van een leien dakje gaat, heeft Promes bij Nederland moeite om zich te onderscheiden. Daar hoopt hij snel verandering in te brengen.

"We hebben een bladzijde omgeslagen. Het is tijd voor een nieuwe generatie", aldus Promes op de website van de FIFA. "We hebben een vernieuwde spelersgroep, dat veel talent herbergt. De sfeer in het team is goed. Ik voel me verantwoordelijk. De tijd is gekomen om bij Oranje te presteren zoals ik bij Spartak doe. Ik denk dat de fans dat ook van mij verwachten", aldus de oud-speler van Ajax (jeugd), FC Twente en Go Ahead Eagles.

Promes speelt momenteel op de plaats van Robben, die al een tijdje geblesseerd is. "Niemand kan hem vervangen. Robben is Robben", stelt de Spartak-aanvaller. "Maar we hebben genoeg talentvolle spelers om zijn afwezigheid op te vangen: Memphis Depay, Luciano Narsingh, Steven Berghuis en mijzelf. Ik voel dat ik er dicht bij ben om een topspeler te worden. Dat wil ik ook. Ik ben een van de leiders bij mijn club en ik ben doorgebroken bij Oranje. Het zou fantastisch zijn om met de Nederlandse ploeg naar het WK 2018 in Rusland te komen. Het voelt daar als thuis voor mij."

Makkelijk heeft Promes het overigens niet altijd gehad in zijn carrière. Toen hij nog in de jeugd van Ajax zat, had hij het ooit heel lastig. "Alles ging kapot op een dag. Dat waren de slechtste dagen van mijn carrière. Ik was 16 jaar oud en ik werd weggestuurd door Ajax. Ik kon een paar dagen niet stoppen met huilen. Ik wist me geen raad", aldus Promes, die uiteindelijk via Twente en Go Ahead Eagles (verhuur) alsnog doorbrak in het betaalde voetbal.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen