Cocu verklaart: "Gelden internationaal andere wetten"

13 september 2016, 20:51

Phillip Cocu heeft voor de wedstrijd tegen Atlético Madrid in de Champions League basisplaatsen ingeruimd voor Daniel Schwaab, Joshua Brenet en Luciano Narsingh. Volgens de keuzeheer van PSV is de keuze voor het 5-3-2-systeem gemaakt vanwege het spel van de Spaanse opponent.

"Er gelden internationaal andere wetten", weet Cocu. "Achterover hangen kun je niet tegen deze ploeg. Ze gooien heel veel energie in de wedstrijd en zijn sterk aan de bal. Ze hebben twee goede, sterke spitsen met diepgang. We mogen niet verrast worden door ballen in de rug. Daarom hebben we defensief wat zekerheid ingebouwd. Een goed blok op het middenveld en vijf verdedigers achterin, snelheid voorin met Luciano Narsingh en een aanspeelpunt met Luuk de Jong", zegt de coach tegen Veronica.

Voorin krijgt Narsingh de voorkeur boven Gastón Pereiro. "Wij moeten diepgang hebben, want we moeten kunnen anticiperen op een diepe bal of een steekpass", zegt Cocu, die Brenet heeft opgesteld ten koste van Santiago Arias. "Brenet heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld tegen NEC. Dan dwing je ook iets af en mag je blijven staan. Met hem hebben we zowel offensief als defensief de snelheid."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen