Odonkor wil tijdens WK vooral 'lekker trainen'

19 mei 2006, 01:42

David Odonkor staat deze weken in het middelpunt van de belangstelling. De jonge aanvaller van Borussia Dortmund (foto, midden) werd, tot zijn eigen verbazing, door bondscoach Klinsmann opgenomen in de selectie van Duitsland. Odonkor, die de 100 meter sprint kan afleggen binnen elf seconden, wil tijdens het WK dan ook vooral genieten.

De 22-jarige Odonkor vocht zichzelf dit seizoen naar een basisplaats bij Borussia Dortmund, waar hij voor veel dreiging zorgde vanaf de flanken. Toch werd hem vooral een gebrek aan productiviteit verweten. In de 33 duels die hij speelde, was hij slechts goed voor één treffer en vijf assists. Dat is weinig, maar Klinsmann ziet veel mogelijkheden. "Na het wegvallen van Sebastian Deisler kwam hij in beeld voor de rechterkant. We houden hem al een jaar in de gaten, hij geeft ons meer mogelijkheden."

Odonkor wordt vooral gezien als iemand die met zijn snelheid voor de nodige dreiging kan zorgen en eventueel als breekijzer zou kunnen worden gebruikt. De jonge aanvaller kent zijn rol en maakt zich dan ook geen illusies. "Ik wil tijdens het WK vooral lekker trainen. Als de trainer een beroep op me doet, maakt het me niet uit waar hij me opstelt. In de spits of aan de buitenkant: ik zal overal mijn uiterste best doen", aldus de jongeling.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen