Bosz: "Panathinaikos achter de bal aan laten lopen"

14 september 2016, 21:21

Voor de tweede keer dit seizoen is Ajax naar Griekenland afgereisd voor een Europese wedstrijd. Na PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League is Panathinaikos nu aan de beurt in de groepsfase van de Europa League. Met dominant voetbal wil coach Peter Bosz de Griekse tegenstander het leven zuur maken.

"We gaan van onze eigen kracht uit", sprak Bosz volgens Ajax.nl op de persconferentie in het Apostolos Nikolaidis Stadion. "Maar dat het anders moet dan tegen Rostov is duidelijk", doelt de trainer op het vorige Europese duel, dat met 4-1 verloren werd in Rusland. "We moeten een goede wedstrijd spelen. Ajax doet het morgen goed als we Panathinaikos achter de bal aan laten lopen. Het is belangrijk de poulefase goed te beginnen."

Wat weet Bosz over de tegenstander van donderdagavond? "Panathinaikos is op een bepaalde manier wel vergelijkbaar met PAOK", aldus de Ajax-keuzeheer. "Ze kunnen ook met vijf verdedigers spelen. Maar elke omstandigheid is weer anders. Net als elke wedstrijd. Ook wat dat betreft vind ik dat we niet te veel naar anderen moeten kijken. We moeten vooral naar onszelf kijken. Wie donderdag de favoriet is? Ik houd nooit zo van dergelijke bespiegelingen, zoiets zal in de wedstrijd blijken", stelt Bosz.

Bozs geeft aan dat hij met Ajax op zoek is naar 'vastigheid' en 'balans' in zijn opstelling. Of Bertrand Traoré, die afgelopen zondag tegen Vitesse (1-0 winst) uit voorzorg gewisseld werd, kan spelen, is nog de vraag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen